Artikel over elasticsearch geo ondersteuning op found.no

Posted on 2015-06-01 by

Deze week heeft Jettro een artikel geschreven op de website van Found. Found is een partij die een gehoste omgeving voor elasticsearch aan biedt, recentelijk heeft het bedrijf elastic found opgenomen in de elastic familie. De naam van het artikel (engels) is: Combining Geo Points With the Elasticsearch Percolator. Het artikel bespreekt hoe je documenten kunt indexeren met geo punten in het document. Ook bespreekt het artikel hoe je deze geo punten kunt ondersteunen in queries en filters. Daarnaast behandelt het artikel de percolator functionaliteit die je kunt gebruiken om voor een geo punt te bepalen in welke provincie dat punt ligt.

Het artikel wordt ondersteund door een voorbeeld applicatie die gebruik maakt van de besproken functionaliteiten. Hier onder kun je een link vinden naar het artikel en naar de github repository van het voorbeeld project.

Found article ~ Combining Geo Points With the Elasticsearch Percolator
Github repository

About Jettro Coenradie

I am a Software Developer / Architect with a lot of hands on experience in Java, AngularJS, Elasticsearch and lots of others tools. I like to use these technologies to help customers with the business challenges. On top of that I like to gather and share knowledge related to data analytics. I have experience with importing and transforming data as well as presenting and visualising the data. Currently I am working with tools like elasticsearch, logstash and Kibana but also D3 and C3 for graphics and other presentations.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *