Vinden van misbruikers van je blog met Kibana 4 en logstash 1.5

Posted on 2015-02-24 by

Veel van ons hebben een blog, net zo een als je nu aan het lezen bent. Volgens mij maakt ongeveer 60% van het web gebruik van wordpress. Dit is fijne informatie voor een hacker, zo kan hij met dezelfde methode op veel websites in breken. Niet zo’n goed nieuws als je zelf de beheerder bent van een wordpress site. Gelukkig zijn er een aantal goede plugins die helpen bij het beveiligen van je blog. Toch maakt het mij nieuwsgierig om er achter te komen wie nu met wat voor reden gebruik maken van mijn blog. Misschien kan ik er achter komen of er mensen slechte bedoelingen hebben met de site.

In deze blog ga ik gebruik maken van logs, die importeer ik met behulp van Logstash en daarna ga ik ze analyseren met Kibana. Ik ga antwoord geven op de volgende twee vragen:

  • Welke urls worden mogelijk voor misbruik gebruikt?
  • Wie zou mijn blog misbruiken

De blog post is in het engels, daarom zul je naar de engelse site worden doorverwezen.

De blog post

About Jettro Coenradie

I am a Software Developer / Architect with a lot of hands on experience in Java, AngularJS, Elasticsearch and lots of others tools. I like to use these technologies to help customers with the business challenges. On top of that I like to gather and share knowledge related to data analytics. I have experience with importing and transforming data as well as presenting and visualising the data. Currently I am working with tools like elasticsearch, logstash and Kibana but also D3 and C3 for graphics and other presentations.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *