Beheer elasticsearch: de indexen

Posted on 2015-01-13 by

Wanneer je gebruik maakt van elasticsearch om data op te slaan en uiteraard te zoeken zijn er een aantal taken die je telkens weer moet uitvoeren. Ik ga een aantal blogposts schrijven die elk een taak behandelen. In deze eerste blog post uit de serie ga ik beschrijven wat je moet doen om je indexen te beheren. Ik bespreek het aanmaken van een nieuwe index, maar ook het kopiëren, verwijderen, sluiten, openen en optimaliseren van je index. Ik laat zien hoe je dit met de hand kunt doen door gebruik te maken van de REST api, maar ik laat ook een tool zien die ik aan het maken ben om het makkelijker te maken

De blog post is in het engels, daarom zul je naar de engelse site worden doorverwezen.

De blog post

About Jettro Coenradie

I am a Software Developer / Architect with a lot of hands on experience in Java, AngularJS, Elasticsearch and lots of others tools. I like to use these technologies to help customers with the business challenges. On top of that I like to gather and share knowledge related to data analytics. I have experience with importing and transforming data as well as presenting and visualising the data. Currently I am working with tools like elasticsearch, logstash and Kibana but also D3 and C3 for graphics and other presentations.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *