Maken van elasticsearch backups met snapshot/restore

Posted on 2014-12-15 by

In het begin voorzag elasticsearch niet in tools op backups te maken. Het maken van een backup was voornamelijk het kopiëren van files met bijvoorbeeld rsync. Een tijd terug werd echter snapshot/restore geïntroduceerd. Door een snapshot van een index te maken kun je een backup maken van je index. Later kun je deze snapshot gebruiken om een index terug te zetten. In deze blog post leg ik meer uit over wat je allemaal met snapshots kunt doen en hoe het werkt. Ik laat je zien hoe je met java code snapshots kunt maken maar ik laat ook zien hoe het makkelijker kan door gebruik te maken van mijn elasticsearch gui plugin.

De blog post is in het engels, daarom zul je naar de engelse site worden doorverwezen.

De blog post

About Jettro Coenradie

I am a Software Developer / Architect with a lot of hands on experience in Java, AngularJS, Elasticsearch and lots of others tools. I like to use these technologies to help customers with the business challenges. On top of that I like to gather and share knowledge related to data analytics. I have experience with importing and transforming data as well as presenting and visualising the data. Currently I am working with tools like elasticsearch, logstash and Kibana but also D3 and C3 for graphics and other presentations.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *